Examen Informatie

Om je (eerste) motorrijbewijs te behalen dien je drie examens af te leggen: theorie, voertuigbeheersing (AVB) en een examen verkeersdeelname (AVD). Motorrijschool MOVICA laat je inzien wáárom de oefeningen die je leert in de aanloop naar het  AVB examen zo belangrijk zijn en hoe je deze toepast in de praktijk.

 

Indien je doorstroomt naar een hogere categorie (A1->A2 of A2->A) doe je een aangepast verkeersdeelname-examen met hierin een paar toegepaste bijzondere verrichtingen.
Theorie-examen A

Een specifiek theorie-examen voor de motor. Naast de gebruikelijke vragen over verkeersregels zijn er aanvullende vragen over positie op de weg en specifieke motorvragen. Onze ervaring: onderschat dit examen niet…..(slagingspercentage landelijk is < 52%). Ik help je bij dit examen door 2 ontspannende en leerzame klassikale theorielessen te geven waarbij ook een link wordt gelegd naar de praktijklessen en de veiligheid van het motorrijden. Twee vliegen in één klap dus. Goede praktijk gaat niet zonder duidelijke theorie. En ik maak deze nog leuk ook!

Examen bijzondere verrichtingen (AVB)

Op dit examen laat je zien dat je de motor goed beheerst. Door je motor goed te beheersen kun je je aandacht richten op het verkeer. Tijdens de lessen leg ik ook duidelijk het verband van de oefeningen naar de toepassing hiervan in het verkeer. Klik hier en kom meer te weten over de inhoud van dit examen.

Voor het examen dien je 12 verschillende oefeningen te beheersen. Op je examen zelf voer je er hiervan 7 uit. Vijf oefeningen dienen voldoende te worden afgerond.

Examen Verkeersdeelname (AVD)

Op dit examen laat je zien, dat je het motorrijbewijs waard bent. Actief rijgedrag, creëren van ruimte om je heen en anticiperen zijn beoordelingsaspecten. We maken in de voorbereiding veel kilometers in diverse gebieden: Amsterdam, Haarlem, Bollenstreek en Aalsmeer. Zo leer je vooruit te kijken en te anticiperen op wat je waarneemt i.p.v. wat je ‘kent’. Een vaardigheid waar je in het vervolg van je motorcarrière veel plezier van zult hebben.

Bekijk een film van het CBR over de praktijkexamens (2 min.):
sliderhome04
vgro01